Kids, Babies, Family, Wedding Photographer (KUALA LUMPUR)

By: Siti Ruzaimah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Mar-2009 13:01 Email | Share | | Bookmark
Bahariah Luv Hazra (Wedding | Desa Pandan & Kinrara, KL)

 
 
 
View all 24 photos...


This is my youngest sister's wedding. The last girl in our family to get married. Now, left alone my youngest brother single & available. The event took place at my father's house and the groom's family side event held at his parents place.

Although its tiring of being part of the crew of the event as well as official photog, at least myself & hubby can serve for the couple & capture our family event at the same time. Plus, they doesn't need to think of searching for other team.

The wedding took part on 27th Feb (Nikah), 28th Feb (Reception), and 1st Mar (Bertandang). You can imagine, how struggle we were.

So, its done smoothly, although cuaca tiap-tiap hari hujan; hujan rahmat..

Kay, enjoy some of the photos taken during the 1 day & 2 nights event.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
The Photographer


Thursday, 12-Mar-2009 02:16 Email | Share | | Bookmark
Hani Maisarah (Aqiqah & Cukur Jambul)(Bangi)

 
 
 
View all 12 photos...


Walaupon bukan cucu pertama dalam keluarga, namun majlis ini utk baby Hani Maisarah d sambut dgn sederhana namun meriah. Sepupu-sepupu baby Sarah nih duduk kat London skrg, so d harapkan gambar2 yg terpapar dpt lah mengubati kerinduan Uncle & Aunty baby Sarah yang jauh d perantauan sana.

Suasana meriah & riuh dgn keceriaan sanak-saudara & sahabat yg hadir sama d majlis ini. I'm glad to know them although just for a while. D majlis ini, Sarah berpeluang menukar 3 jenis persalinan, huhu dah macam pengantin seh.. Dress & baju kurng yg sgt cute utk baby Sarah, d bantu oleh fresh flowers petals yg d tabur d bantal 'pelamin' cukur jambul, membuatkan baby Sarah tampak sungguh tenang dan believed me, dia tak meragam pon.. best kan.

And last but not least, we took some outdoor photos at the house's garden. Part paling best tuh.. greenery background, and the family wore white + pinkish attire. So sweet kan..

After all, I hope you enjoy viewing the photos, and new entry will be updated here soon.. Stay tune...

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
The Photographer


Wednesday, 4-Mar-2009 05:29 Email | Share | | Bookmark
Aisyah Sofea (Aqiqah | Kelana Jaya)

 
 
 
View all 12 photos...


I worked with my other 2 friends for this event; Ainal for the Flower Decoration, and Emy of Cradle 'n' All for d beautiful cradle and other beautiful items for the event. Thanks to the client; Hazlina (mama's Aisyah Sofea) for choosing all of us.

Day after the event, Hazlina & family fly back to Sarawak; they stayed there. Although all the photos can't be viewed here, I hope you'll be patiently waited for d album while viewing what shown here.

Enjoy viewing the photos. You can contact me to get the whole package for your newborn Aqiqah & Cukur Jambul Event - the decor, the cradle & products, the photography.

Celebrate Luv,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER



Saturday, 21-Feb-2009 12:47 Email | Share | | Bookmark
Alin & Dahlan (Malam Berinai & Sanding | Kg Puah Lembah, GOMBAK)



Ini adalah gambar-gambar di sekitar majlis malam berinai dan juga keesokannya, majlis bersanding dan tidak ketinggalan, sesi pengantin 'menyerah diri' kepada penanggah di dapur untuk d 'mandikan'. Itu merupakan acara kemuncak utk majlis di sebelah pengantin perempuan. Hampir kesemua ahli keluarga terdekat akan dapat 'mandian' percuma ini. ehehe.

Meriah, dpd malam sampai ke lewat petang keesokannya. Harap suasana meriah di majlis perkahwinan sebegini dapat d kekalkan dpd satu generasi ke generasi seterusnya. Mengeratkan hubungan sesama keluarga dan jiran tetangga.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
THE PHOTOGRAPHER


Monday, 16-Feb-2009 12:08 Email | Share | | Bookmark
Alin & Dahlan (Nikah | Kg Puah Lembah, GOMBAK)

 
 
 
View all 12 photos...


Pada 7hb Feb lalu, Alin telah sah menjadi isteri kepada Dahlan mematrikan cinta mrk berdua. Kali pertama sampai ke Kg Puah Lembah ini, saya kagum dgn semangat perpaduan & kejiranan para penduduk kampung d sini. Mrk sama-sama bersatu tenaga membuat persiapan dpd dapur sehinggalah ke persiapan d khemah. Segalanya d buat dgn satu tenaga, berkerjasama seperti sebuah keluarga yang besar.

Terharu saya dgn keramahan mrk. Menurut ketua kampung d sini, mrk masih mengekalkan tradisi gotong-royong dan rewang jikalau ada kenduri-kendara dan apa-apa majlis yg melibatkan penduduk kg.

Setelah selesai majlis akad nikah yg d langsungkan di Masjid Sg Mulia yg terletak berdekatan dgn kawasan kg, rombongan pihak lelaki d jamu d rumah keluarga Alin, sebelum kami dan pasangan pengantin beransur ke Tmn Tasik Titiwangsa utk sesi outdoor photo shoot.

Sebahagian dpd gmbr2 d paparkan di sini, dan selainnya, exclusive utk pasangan pengantin dan kaum keluarganya.

Hope you like it... Enjoy viewing it. Gmbr sekitar majlis berinai, bersanding dan bertandang akan d upload kan nanti. Tunggu...

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
The Photographer


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net