Kids, Babies, Family, Wedding Photographer (KUALA LUMPUR)

By: Siti Ruzaimah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 2-Dec-2008 15:58 Email | Share | | Bookmark
Aisyah is big 5 this 4th Dec



Assallammualaikum, Hai.

Yea, my baby girl dah nak sambut bday nya ke 5 tahun dah within these two days. Sekejap nye masa berlalu. Terasa bagai semalam jer discharged dpd maternity ward. Usually, I put up my official photography works here for review. And my personal daily matters at my Facebook or my blog.

But this special one, can't resist. Very much special & meant a lot to me & my loved one. So that's why I put it up every where, kat YM, Facebook.. forums.. huhu.. So that everyone I know wud know this special day has come. Aisyah sdg bercuti dpd sesi persekolahan tadikanya bersama atuk & nenek d kg. So, thn nih, we gonna horray & buat bising2 kat kampung.. huhu

Well, not many know that I started my passion in photography almost as old as Aisyah's age. Yeah, pandai.... in my old days, my main subject was to capture Aisyah's development progress. Then slowly I discoverred other subjects & more and more interest in learning dis subject called; photography.

And to cut it short, here I am..... Still learning & discover new things around me. And of course, Aisyah is still my main subject & inspiration. So parents out there.. never to late to discover new things & new ability.. che wah.. nak bg kata semangat nih. All d best to all of us... I know many of ppl around me pon yg dulu x pernah pegang tepung, dah pandai buat kek skrg.. yg dulu x pandai pegang jarum, dah pandai jahit menjahit.. ha... kan bagus tuh.. a new revolution..

Ha, kan dah lari topic. So pendek kata, semoga Aisyah membesar menjadi insan yg dia suka jadi... explore her inner strength & ability. ermm, nampak mcm dia suka muzik lah. camne ek? Mana tau leh jadik d youngest orchestra conductor? joking...

Sama-sama doakan anak kesayangan kami membesar sihat, cergas, bijak, berilmu dan patuh pd ibu bapa nya ye, amin.

Kay, di kesempatan ini, d ucapkan Selamat Menyambut Aidil Adha yg bakal tiba... Hati-hati memandu pulang ke kg halaman, ingatlah insan yg tersayang.

Wassallam.


-Siti Ruzaimah-


Sunday, 23-Nov-2008 16:09 Email | Share | | Bookmark
Reza & Rena (Wedding Reception | Meru)

 
 
 
View all 6 photos...


Kami ke Meru pula kali ini utk menyaksikan dan merakamkan detik majlis persandingan dan juga bertandang. Terkejut saya, the bride was my junior back in university years. What a small world. Bezanya, I used to call her Akmar/Mama, tp kat sinih they call her as Rena. So majlis ini meraikan bertandangnya Rena ke rumah mertuanya, iaitu keluarga Reza di sana. Di kelilingi ladang kelapa sawit, cuaca cerah dan sekali sekala sepoi angin bertiup. Hujan turun rintik-rintik sewaktu kompang dipalukan, dan kembali panas sebaik sahaja kedua mempelai berjalan beriringan bersama-sama.

Majlis berjalan dengan lancar, dan sesi penggambaran juga tidak terganggu. Pasangan ini mengakui tidak pandai berposing. Well, most of our client selalunya akan berkata begitu sebelum diberikan tips-tips utk berposing secara natural sama ada aksi mereka disedari dirakamkan oleh kamera mahupun tidak

So tadaaaaaaa... inilah hasilnya. So Rena aka Mama & Reza, pasnih bleh posing sakan lagih ye.

Till then, enjoy these photos... Semoga berbahagia selalu dan ceria ye.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


Saturday, 15-Nov-2008 09:54 Email | Share | | Bookmark
Fatin Humaira (Cukur Jambul & Aqiqah | Petaling Jaya)

 
 
 
View all 20 photos...


Kalau sblm nih entry utk baby boy, yg nih plak utk baby girl, so, warna tema; of course lah pink. I simply love it. Decorations by the creative Mama. So sweet kan.

Majlis berjalan lancar, diserikan kaum keluarga, sanak saudara, jiran terdekat, sahabat handai dan kumpulan marhaban. Semoga Fatin Humaira membesar menjadi anak gadis yg manis secantik ibunya, menghormati ibu bapa dan orang-orang disisinya, sihat, cergas dan cerdas, amin.

Pertanyaan berkenaan pakej photography utk majlis sebegini, sila ajukan kepada saya, text/call 017 211 2517.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER


Wednesday, 12-Nov-2008 22:52 Email | Share | | Bookmark
Aariz Rayyan (Cukur Jambul & Aqiqah | Shah Alam)

 
 
 
View all 4 photos...



Syukur alhamdulillah, dah selamat. Baby comel nih, adik Arissa; all this while I've been covering Arissa's bday event jer. Insya-Allah, start dpd Aariz's cukur jambul nih, akan bersambung lagi lah assignment utk mrk.

Tiada kata-kata lain yg dpt d lafazkan, jutaan terima kasih kpd Ainal (umi's Aariz & Arissa) and family krn memberikan kepercayaan kepada saya untuk merakamkan detik2 penting dan indah dalam hidup mrk. Thanks zillion, sis.

Utk my dear Aariz, aunty camera.. huhu Arissa called me like that. Aunty doakan Aariz akan membesar menjadi kanak-kanak yg sihat, bijak, peramah, cergas, dan ceria macam Arissa. Nanti kak Cha (nama timangan baru Arissa) akan ajarkan sama ye.

Okay, enjoy these photos, more collection coming up soon.

Note: Kepada yg berminat mendptkan perkhidmatan buaian, cookies, bunga pahar, cup cakes, teddy bear, dekorasi bunga-bungaan, ribbons & satin materials, dan fotografi, seluruh pakej spt yg d lihat d sini, silalah contact saya, 017 211 2517. You can get it all at a very reasonable rate & your satisfaction is assured.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


Tuesday, 11-Nov-2008 15:51 Email | Share | | Bookmark
Nadia & Wan (Bertandang | Hutan Melintang, PERAK)

 
 
 
View all 4 photos...

Majlis bertandang ini kami kembali ke Tanjung Karang lagi. Padi sedang menghijau, sayup mata memandang. Tak sangka rupanya Hutan Melintang nih, merupakan sebuah daerah yang rata-rata penduduknya berkeluargakan saudara-mara di sekitar Tanjung Karang dan Sg Besar. Cuma bezanya, Hutan Melintang nih, dipenuhi ladang kelapa sawit dan terletak dalam negeri Perak. Tak jauh sebenarnya dpd Sg Besar, Selangor.

Ok, tuh serba sedikit ttg tempat ini yg kali pertama kami jejaki. Ttg majlis pula, budaya memeriahkan majlis juga hampir sama spt yg dpt di lihat di Tanjung Karang; jam 3 petang majlis dah hampir selesai. Kalau kat KL, sampai jam 6 ptg pon belum tentukan. Yg nih, tidak. Tetamu akan dtg memeriahkan majlis meramaikan seawal jam 11 pagi sehingga jam hampir 3 petang. Memang ramai. Jadi, sewaktu pengantin tiba bersama paluan gendang & kompang, keadaan tetamu pada waktu itu, sungguh ramai dan meriah. Hampir kebanyakan tetamu akan memastikan utk menyaksikan pengantin berarak masuk, duduk di pelamin, dan makan adab-adab.

Satu lagi pengalaman baru buat kami. Terima kasih buat pasangan pengantin Nadia & Wan serta seluruh sanak saudara yg telahpun kami kenali daripada majlis akad nikah lagi. Ramah-tamah orangnya.

Jadi, sesi penggambaran di luar di adakan di ladang kelapa sawit yg juga terletak dibelakang rumah mempelai. Luas terbentang ladangnya, yg diusahakan oleh mrk.

Saya seronok dpt belajar budaya baru ataupun cara hidup yg jarang2 dpt saya lihat dan rasai sendiri. Jadi, sedikit sebyk, bila jauh berjalan ke tempat-tempat sebegini utk merakamkan detik2 penting dlm hidup mrk, saya rasa bertuah dpt menimba banyak pengalaman.

Okay, sekarang nih, bz mode, jadi, saksikan dulu gambar2 ini ye. Berderet lagi gambar2 majlis lain akan d kemaskinikan d sini. Nantikan.

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapakan sekalung Tahniah buat rakan yg saya kenali melalui komuniti Fotopages; NN http://e-nadd.fotopages.com yg akan terbang ke UK tidak lama lagi bagi menyambung pengajian nya. Tahniah, dan as I said, "Takes great photos... for me.... hehehe". NN pergi nak study course lain sebenarnya, saya yg teruja, memandangkan skrg kan tgh nak masuk Autumn

Harap anda suka gambar kali ini, sebrg komen, sila berikan utk saya perbaiki lagi d masa depan.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net