Kids, Babies, Family, Wedding Photographer (KUALA LUMPUR)

By: Siti Ruzaimah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 11-Sep-2008 12:19 Email | Share | | Bookmark
Admie Razeeq (Birthday | Tmn Permata KL)

 
 
 
View all 24 photos...

Ini merupakan kali kedua saya betugas utk bday Admie. Last year was at Mid Valley, this year at their new home; I simply adore the design okeh.... The event took place on 27th August, the day when KL hit by a heavy rain & floaded all over places. Kalau event wedding tuh, orang kata, pengantin suka makan budu kan, kalau bday, x kan ler bday boy suka makan budu laks

Dijadikan cerita, setelah mengharungi banjir, hujan, tarffic jam dan ikut short cut sana sinih, alhamdulillah, sampai juga ke destinasi d tuju. Bday boy pemalu org nya.. while the adik sgt suka bergambau. Gigih juga mendptkan chemistry dgn bday boy, sampailah dia dah x kisah dah aunty photog nih escort jer dia.

Party nih best, food nye, games nye pon best... d friendly happening environment, make me feel like home. My lil Aisyah dah xde kerja, dok belek jer gmbr bday nih... katanya, nanti buat bday dia camtuh ek. sabar jer kann

I'm currently bz with the below design and editing works:

*Maria, tunggu ye my dear.... Hope ini dpt mengubati penantian

Raikan Chinta,
Siti Ruzaimah Ghazali
PHOTOGRAPHER



Monday, 8-Sep-2008 14:31 Email | Share | | Bookmark
Riz & Nadia (Endless Night Dinner Show | Singgahsana PJ)

 
 
 
View all 24 photos...

Opszzz, This is not a wedding event. This is a dinner show event organized in mid August recentty; the 1st duet performance in show for Riz & Nadia after their heart drop performance in the recent AF reality show weekly concert singing duet Endless Love and has been receiving lots of attention by the public & media since then. Same like what you read in print media, however, they claimed that they were just like brother sister and best friend. Well, you see the photos, you described.

I am so glad to have this opportunity to capture the moment of this two young talented performer. Thanks to the organizer, Actually, larger number of the photo set for this event have been shared at here to be viewed by the fans, media and sponsors of the event. You may also view it there if you wish too.

Raikan Cinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


Tuesday, 2-Sep-2008 13:42 Email | Share | | Bookmark
Azahari & Maria (Wedding Reception | Sg Besi KL)

 
 
 
View all 17 photos...




Majlis persandingan di sebelah keluarga Azahari sangat meriah dgn pencak silat cecak yg dipersembahkan buat pasangan mempelai dan sanak saudara yg hadir. Maria sungguh manis dengan persalinan berwarna unggu dan sentiasa mengukir senyuman. Terpancar sinar kebahagiaan diwajahnya. Selesai majlis di rumah keluarga Azahari, kami berkonvoi beransur ke Putrajaya utk sesi fotografi di sana. Glamer pasangan mempelai nih sesampai nya di lokasi tersebut. Setiap langkah terhenti untuk sesi bergambar beramai-ramai atas permintaan para pelancong yang berkunjung di sana. Best, sinar matahari petang bagaikan menyambut pasangan raja sehari ini di sana. Sungguh indah. We really enjoy ourselves there. Dah tak rasa apa dah dengan crowd yg dah pandang pandang terpegun. Bermula di Masjid Putrajaya, sesi berakhir di perkarangan Istana Kehakiman. Cantik sunset pd petang tersebut. Wish to come again soon.

Dear Maria & family, thanks for the opportunity, I really appreciate it. Next project; Manja & Abob? N yeah, album is in progress, till then, enjoy the photos here, yeah.

Raikan Chinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


Friday, 29-Aug-2008 16:00 Email | Share | | Bookmark
Maria & Azahari (Wedding Reception | Dewan Perdana Felda)

d venue
d hall
d family
View all 20 photos...



Bertemakan warna biru turqoise, kesemua ahli keluarga Maria memakai baju sedondon warna tersebut utk majlis resepsi ini. Dewan terhias indah dengan bunga-bungaan harum mewangi. Indah. I'm speechless. Maria tersangatlah anggun pd mlm itu, menawan. Majlis di hadiri oleh tetamu VIP, sanak saudara, sahabat handai dan teman-teman.

I feel honored to capture the moment. It was 10 years ++ ago when Maria & Azahari 1st met. Dengan kelembutan, keramahan dan keluhuran hati Maria, mana mungkin Azahari tidak tertawan. Duduk bersama dengan mereka berdua sekeluarga seharian, mmg best. Happening & ceria jer. Tak kering gusi di buatnya.

Majlis berlangsung dengan tersusun atur, best part was the video clip tribute to Maria & Azahari. syahdu.. Flash back gmbr2 dpd dorg baby sampai dah nikah... memorable ler. Sebelum semua bersurai, sesi foto dengan ahli keluarga, sahabat handai. Gempaq ar dorg nih.. sporting.

Di kesempatan ini, saya menyusun sepuluh jari memohon kemaafan sekiranya ada salah silap tersalah tutur kata disepanjang perkenalan kita......... Selamat menunaikan ibadah di bulan Ramadhan Al-Mubarak.

Raikan Chinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


Monday, 25-Aug-2008 16:10 Email | Share | | Bookmark
Maria & Azahari (Berinai | Sg Besi KL)

sdg berhias
sungguh ayu manisnya
d mlm berinai slps majlis pernikahannya
View all 19 photos...



Majlis kali ini berlangsung dengan meriahnya di Kg Malaysia Tambahan, Sungai Besi KL pada 8.8.8 yang lalu. Dengan suasana ceria, gelak ketawa adik beradik, sanak saudara dan sahabat terdekat keluarga ini, membuatkan saya berada seperti di kalangan keluarga sendiri. Setelah mengenali Maria dan keluarga semenjak merakamkan majis pertunangannya awal tahun ini; saya mula mengenali seorang demi seorang di dalam keluarga ini. Dulu, tak sempat nak kenal, nama pun susah nak cam. They are so friendly, and I'm so impressed. Terima kasih yang tak terhingga buat Dato' Haji Mokhtar Bin Haji Samad sekeluarga.

On another note, saya turut menjemput rakan seperjuangan; Faiz untuk menghadiri majlis berinai ini. Had a chit chat with him which later joined by my hubby after the berinai event. Terima kasih buatnya, kerana merakamkan majlis akad nikah Maria-Ayie pada petang tersebut. And that was the 1st venture I ever had since I started photographing seriously; and the date was on 8.8.8, ironic huh? Insya-Allah, more venture with other colleague too in the future....

Infact, ramai photographers pada malam berinai nih, I wasn't surprise as Maria told that most of her family members had interest in photography nowadays. Ada yang dah team up juga tau. haa... So, that night was full of photographers lah... juga. The more the merrier.

Okay, thats for now, I'll upload the wedding receptions on both side,backdated entry of Maria's nikah, and the outdoor portraiture later. Till then, enjoy viewing these photos. For further inquiries, kindly buzz/text me yeah.

Raikan Chinta,
Siti Ruzaimah
PHOTOGRAPHER


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net